EGYIPTOM csodái

Egyiptomi utazásom kicsit kakukktojásként szerepel a többi posztom között, ugyanis ide nem saját szervezéssel mentem el. Úgyhogy a foglaláshoz és szervezéshez való tippek helyet inkább arra szeretnék ebben a posztban rávilágítani, hogy kinek érdemes Egyiptomot választani, mi az, ami nekem nagyon tetszett és mi az ami kevésbé. Azt viszont már most elárulhatom, hogy legalább egyszer még biztosan meg fogom látogatni ezt az országot.

De miért nem saját szervezés?

Van néhány olyan tipikus nyaralóhely, ahová egyszerűen nem éri meg magadnak foglalni repjegyet, hiszen sokkal drágábbak, mint az utazási irodák charter járatai. Néhány üdülőövezet tipikusan erre van berendezkedve, ahogy Egyiptom, a Török Riviéra vagy például Tunézia is. Arról nem beszélve, hogy ezek az utazási irodák a szállodákkal is le vannak szerződve, tehát egyszerűen csak jobban megéri ezt a komplett csomagot lefoglalni.

img_6219

Egyiptomban egyébként nincsenek az egekben az árak, le lehet foglalni egy teljes nyaralást repjeggyel, szállással, all inclusive étkezéssel, full szervezéssel, transzferrel, tehát tényleg mindenestől kb. 130 ezer forinttól.

Szóval amellett, hogy egészen megfizethető, én ezért ajánlom, hogy Egyiptomot válasszuk:

Egész évben jó idő van – mehetünk télből a nyárba, tavasszal és ősszel is, viszont mégis a nyár a legnépszerűbb, pedig akkor már elképesztően meleg van, 40 fok körül.

Búvárkodás, sznorkelezés – akik ezeknek a rajongói, azoknak kötelező meglátogatni Egyiptomot, hiszen a Vörös-tenger messze híres az elképesztő korallzátonyáról. Ez az egyik oka annak, hogy én biztosan vissza fogok még térni.

Kultúra – tagadhatatlan, hogy az ókor egyik legjelentősebb civilizációjáról beszélünk. A világ csodái közé tartoznak a Gízai piramisok, de Luxor, a Királyok Völgye is mind-mind olyan látnivalók, amik kihagyhatatlanok. Nekem a két utóbbit volt szerencsém meglátogatni, így a leghíresebb még mindig a bakancslistámon áll, újabb okot adva a visszatérésre. Ezen látnivalók mellett egy nílusi hajókázáson is részt vettem, ami szintén nagyon nagy élmény volt.

Tengerpart – Egyiptomban homokos partokat találunk, szép a víz is, bár a legszebb partok nem a hoteleknél vannak. Ha egyszer visszatérek Egyiptomba, a Giftun-szigetre mindenképp el szeretnék menni, de legutóbbi látogatásom alkalmával is volt szerencsém látni szép partokat.

Tehát aki nem olyan horror áron szeretne tengerparton pihenni teljes ellátásban,  kevés utazással más kultúrába csöppenni, de azért néhány történelmileg jelentős helyet is meglátogatni, mindezt úgy, hogy nem neki kell szervezkedni, akkor ki merem jelenteni, hogy Egyiptom a tökéletes választás.

img_6672

Viszont mégsem mindenkinek. A következők ugyanis nekem nem annyira nyerték el a tetszésem:

Egyiptom nagyon turistás. Alapvetően én nem szeretem a “kirakatot” az utazásaim során, igyekszem autentikus élményekre törekedni, de úgy éreztem, erre itt nem igazán van lehetőség. Teljesen erre van berendezkedve az ország turizmusa. Egyszerűen azt éreztem, hogy hiába látom ezeket az elképesztő helyeket, sehol nem tudtam az országot a maga valóságában megtapasztalni. Ezzel egyébként tisztában voltam, tehát nem mondanám, hogy csalódást okozott, de számomra mindenképpen negatívum.

img_7312

Hosszabb buszos utakon, melyek során áthaladtunk azért olyan településeken, ahol biztosan nem találnánk egyetlen turistát sem, próbáltam figyelni az embereket, a helyeket. Egyrészt jó volt látni valami “valódit”, másrészt nagyon nem volt jó, amit láttam –  borzasztó volt a szegénység, a nyomor, valószínűleg nem is érezné magát biztonságban az ember egyedül.

fullsizerender

Mindent összevetve én nagyon élveztem az egyiptomi nyaralásom, biztosan nem ez volt az utolsó, de az ilyen jellegű utazás azt hiszem nem az, amit rendszeressé válik nálam.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s