Kükládok I. – MYKONOS, Görögország

Egy nagyon különleges helyről hozok ezúttal egy kedvcsináló posztot. Mykonos meglátogatása számomra is csak egy kedvcsináló volt néhány évvel ezelőtt, hiszen túl rövid volt ahhoz, hogy igazán megismerjem, de teljesen beleszerettem. Ritkán jár az ember ilyen különleges, semmihez nem hasonlítható helyen. Aki azonban a Kükládok szigetcsoportjának másik híres szigetéről olvasna inkább, az ide kattintva találhatja a Santoriniről szóló bejegyzést. 

2016-06-28-09.10.35

Mykonost nehéz lenne egy mondatban jellemezni. De ha muszáj lenne, akkor azt mondanám, hogy ez a hely a legszebb, legmenőbb kükladikus csodasziget. Gyakran nevezik a görög Ibizának vagy a görög Velencének is. Az biztos, hogy itt nem lehet unatkozni.

Mykonos híres a szórakozási lehetőségekről, az éjszakai életről, fiataloknak egészen biztosan tökéletes választás. A sziget telis-tele van a menő helyekkel, ahol vagy a design, vagy a kilátás, vagy a finom íz, esetleg mindhárom egyszerre dominál.

De ez nem minden: jobbnál jobb strandokat is találunk. Mi Ornos beach és Agios Ioannis beach meglátogatása mellett döntöttünk, de számos szuper hely közül választhatnak még a szigetre érkezők.

Mykonos híres jelképei a mesés fehér épületei mellett a 16. századi szélmalmok. Ezekből éppen 16-ot találunk és mindenképp megéri meglátogatni néhányat, hiszen a kilátás sem elhanyagolható.

Mykonosnak vannak még kihagyhatatlan helyszínei, úgy mint például a Kis-Velence városnegyed, ami – Velencéhez hasonlóan – cölöpökön áll és elveszhet az ember a szűk kis utcákban.

2016-06-28-10.23.01

A városban egyébként nem nagyon kell keresni a jó helyeket, akármerre sétál az ember, mindenhol olyan utcákba, kilátásba vagy gyönyörű épületbe botlik bele, hogy muszáj megállni és lefotózni. A fehér falak és a gyönyörű rózsaszín virágok páratlan látványt nyújtanak.

Volt azonban egy személyes kedvencem. A lenti képen látható lépcsőt láttam már korábban képeken és nagyon szerettem volna megtalálni, de nem tudtam melyik utcában van pontosan. Végül teljesen véletlen bukkantam rá a kis szűk utcák egyikében.

2016-06-28-15.25.52-1

Mindenképp szeretnék visszatérni erre a csodás helyre a közeljövőben. Közvetlen járat már Budapestről is indul a Wizzairrel, illetve Bécsből indul a Laudamotion légitársasággal. Mykonos viszont még mindig exkluzívnak és elitnek számít, szállás, étkezések és vásárlások során magasabb árakkal kell számolni.

És néhány információ a szigetről: Mykonos az Égei-tengeri Kükládok szigetcsoporthoz tartozik, ahogyan a jól ismert Santorini is. Nagyon pici, könnyen bejárható, minden könnyen megközelíthető. Érdemes tudni, hogy július és augusztus nagyon szelesek, ilyenkor nagyok a hullámok és hidegebb is a víz. Érdekesség, hogy a sziget autentikusságának megtartása érdekében az épületek ablakai és ajtói csak kék, zöld vagy piros színnel lehetnek festve, melynek eredete visszanyúlik az időben: a tengerészek kékre, a farmerek zöldre, mindenki más pedig pirosra festette anno az ablakokat és ajtókat.

2016-06-28-15.35.35

Egy szó mint száz, ez a hely maga a csoda, nem lehet nem szeretni. Szuper partok, hangulatos kisváros, különleges épületek, romantikus kis utcák, szórakozási lehetőség – egyszerűen minden megvan, ami kell.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s