Rólam

Amióta az eszemet tudom, az utazás a szenvedélyem – ha csak tudok, úton vagyok, kihasználva minden lehetőséget.

8 évesen kedvenc könyvemet – a Nagy Világatlaszt – lapozgatva már állítottam össze a bakancslistámat (ami azóta is csak bővül), és nem volt olyan ország, amiről ne olvastam volna végig a leírtakat. Már akkor is arról álmodoztam, hogy egyszer eljutok ezekre a helyekre. Hogy megismerem a kultúrájukat, nyelvüket, betekintést nyerhetek a helyiek életébe, mindennapjaiba, megismerem a szokásaikat, gasztronómiájukat. Tanulmányaimból adódóan elengedhetetlen, hogy tisztában legyek azzal, hogyan is működik a világ, mi a kapocs az egyes földrészek, országok között. Külföldi tanulmányaim során megismerhettem embereket a világ minden tájáról, ami egyre csak erősítette bennem az utazás iránti szenvedélyt.

Amellett, hogy imádom felkeresni azokat a helyeket, amik visszaköszönnek a képeslapokról, igyekszem autentikus élményekben részesülni. Úgy gondolom, az utazásokat nem a luxusszállodák teszik széppé és tartalmassá. Ahogy az életben is, az utazásaim során is igaz az, hogy nem szeretem a képmutatást és igyekszem a valódit keresni. Merjünk kilépni a komfortzónánkból, belevágni az ismeretlenbe, új dolgokat kipróbálni, megkóstolni, átélni. Hiszen ezek az élmények és emlékek egy életre szólnak.

Hogy kinek szól ez az oldal?

Szeretném megmutatni, hogy az utazás nem feltétlen csak pénz és idő kérdése. Legyen ez az oldal információ és tanács azoknak, akik szintén szeretnek utazni, és szeretnének ellátogatni ezekre a helyekre, de nem tudják, hogyan kezdjenek hozzá. Legyen kedvcsináló azoknak, akik eddig annyira nem lelkesedtek az ilyen élményekért. Vagy egyszerűen csak szóljon azoknak, akiket érdekelnek a kint szerzett tapasztalataim, élményeim.

“The world is a book and those who do not travel read only one page.”

-Saint Augustine

6656E12A-29CC-44C7-B68A-9C0BE2D7499D.JPG

Jó olvasgatást,

Maya